Onze machines

1. Dubbelschroef extruders Cooperion ZSK 25

De ZSK-extruders met dubbele schroef staan garant voor een maximale doorvoersnelheid, de meest zorgvuldige behandeling van het product, en optimale rentabiliteit en betrouwbaarheid.

2. Geelen Counterflow-drogers en -koeler

Het Counterflow-principe is naar verluid de meest efficiënte methode om energie uit te wisselen tussen twee stromen gassen, vloeistoffen of vaste stoffen. Door dit principe toe te passen voor onze drogers minimaliseren we de benodigde hoeveelheid drooglucht en optimaliseren we de hoeveelheid energie die kan worden overgedragen. Dit resulteert in een lager luchtuitstootvolume en in een lagere temperatuur van de luchtuitstoot. Onze koeler is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie en voldoet aan de strengste normen op het gebied van voedselveiligheid en -hygiëne. In het kader van deze voedselveiligheidsnormen wordt de apparatuur ook regelmatig gecontroleerd en gereinigd. Daarom is de hygiënische koeler voorzien van grote toegangsdeuren in de wanden en opvangtrechter. Alle holle ruimtes zijn afgedicht om vuilophoping te voorkomen op plekken die niet toegankelijk zijn of niet gereinigd kunnen.

3. Multicracker

Driessen Food Extrusion kiest ervoor om haar geëxtrudeerde producten niet te vermalen, maar om ze te breken met een zogenaamde Multicracker.
Deze machine is voorzien van gepatenteerde schijven die het product op hoge snelheid in stukjes van het gewenste formaat breken. Met behulp van messen wordt een snijbeweging gemaakt die vergelijkbaar is met het effect van een schaar.
Dankzij dit innovatieve snijproces en de optimale snijvorm kan het product snel tot het vooraf ingestelde formaat worden verwerkt.

Het breken van het product zorgt voor een gelijkmatige structuur en grootte. Door de snelle doorgang door de machine wordt het product niet verhit. Daardoor treedt er minimaal vochtverlies op en behoudt het eindproduct zijn voedingswaarde.

Ik ben geïnteresseerd

Aanvullende opmerkingen
Of neem contact met ons op+31 493 750 600
Contact opnemen Of bel +31 (0)493 750 600