Afbeelding bij artikel
Afvullen, ompakken en verpakken
01 May 2020

Laat uw vloeistoffen vanaf nu ook in flessen afvullen bij Driessen United Blenders

Body tekst

Regelmatig kregen wij de vraag vanuit onze klanten of we vloeistoffen naast het afvullen in B2B bulkverpakkingen ook kunnen afvullen in consumentenverpakkingen (B2C). Driessen United Blenders  is groot geworden door te luisteren naar haar klanten, vooruit te investeren om vervolgens samen te groeien. Zo ook nu. Vanaf deze maand is het bij ons mogelijk om vloeistoffen af te vullen in consumentenverpakkingen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld flessen of potten, variërend van ca 50 tot 6000 ml.

 

Stoppil afvulinstallatie

Het afvullen zelf gebeurt met een automatische afvulinstallatie van het merk Stoppil. Deze installatie beschikt over 8 koppen die, afhankelijk van het volume samen ongeveer 2400 flessen per uur kunnen afvullen. De afvulkoppen zijn uitgerust met flowmeters voor nauwkeurige dosering. Verder is de lijn uitgerust met een GAF filter. Alle vloeistoffen kunnen desgewenst eerst worden gezeefd voordat ze worden afgevuld. Reiniging van de lijn vindt plaats met een automatische CIP installatie.

 

Verdere mogelijkheden

Desgewenst kan na het afvullen ter bescherming van het product stikstof worden toegevoegd. Om flexibel te blijven, hebben wij er voor gekozen om de doppen semiautomatisch te sluiten. De lijn is daarnaast voorzien van een inductiesealer en een temper evident sleave voor over de dop. Uiteraard kan ieder gewenst etiket worden aangebracht. In principe gebeurt dit voor het afvullen.

 

Meer over de vloeistof afvullijn voor consumenten verpakkingen