Afbeelding bij artikel
Packaging
01 July 2020

Onze nieuwste aanwinst; kraak- en fractioneerinstallatie

Body tekst

Driessen United Blenders B.V. biedt vanaf deze maand ook de mogelijkheid om poeders te kraken en te fractioneren. Deze installatie wordt ingezet om bijvoorbeeld na het extruderen flakes of crumbs te creëren, om bijvoorbeeld te worden gebruikt als coating voor een ovenkroket. Deze installatie wordt ook ingezet om hard geworden hygroscopische poeders weer free flowing te maken.

 

Multicracker AC 200

Voor het kraken wordt er gebruik gemaakt van een Multicracker AC 200. Driessen United Blenders kiest ervoor om te kraken in plaats van te malen. Het voordeel hiervan is dat er ook flakes en crumbs gemaakt kunnen worden. De Multicracker AC 200 kan traploos worden ingesteld, zodat iedere gewenste grootte mogelijk is. Er wordt tijdens het kraken geen temperatuur ontwikkeld. Het voordeel hiervan is het product minimaal vocht verliest, zodat de smaak behouden blijft.

 

Amcko 3-dekszeef

Na het kraken wordt het product gefractioneerd met behulp van een 3-dekszeef. Deze zeef maakt het mogelijk om het product te scheiden in maximaal 4 fracties. De grootte van deze fracties is afhankelijk van uw wens. Er zijn een aantal standaard maaswijdtes op voorraad maar mocht u een specifieke maat  willen gebruiken, dan bestellen we deze graag voor u. Om er voor te zorgen dat het product gelijkmatig wordt verdeeld, is de zeef voorzien van een zogenaamde distributiepan. Tussen de verschillende dekken bevinden zich ballen, die ervoor zorgen dat de openingen in de zeef openblijven. Op die manier gaat er geen capaciteit verloren.

Na het kraken en fractioneren worden de fracties afgezakt in big bags. Deze kunnen vervolgens eventueel op een van onze andere lijnen worden omgepakt naar de gewenste eindverpakking.

 

Meer over de kraak- en fractioneerinstallatie