Afbeelding bij artikel
Hosokawa conische schroefmenger
06 April 2022

Optimalisatie conische menger

Body tekst

Driessen United Blenders blijft haar processen optimaliseren. Afgelopen maand was een van onze mengtorens met daarin een conische menger aan de beurt. Na een volledige revisie is de efficiency van het aanvoerproces van de grondstoffen sterk verbeterd. Hierbij zijn alle rand- en hulpapparatuur als ook de bordessen vervangen naar de laatste inzichten op het gebied van reiniging, controle en veiligheid.

 

Optimalisatie

De optimalisatie heeft betrekking op een rechtstreekse aanvoer middels een reachtruck van grondstoffen naar het hoogste bordes waar de grondstoffen gedoseerd worden op de menginstallatie. De lift die de grondstoffen eerder naar dit bordes aanvoerde is verwijderd. Door de aanpassing is de handlingssnelheid verbeterd. Daarnaast is er meer ruimte voor grondstoffen aan de lijn en is deze beter toegankelijk en overzichtelijker geworden. Hierdoor is reiniging eenvoudiger en beter controleerbaar.

 

Conische menger

Hosokawa mengers staan bekend om hun lage mengintensiteit en hun prima prestaties bij het mengen van gevoelige producten. Onze Hosokawa menger beschikt over de volgende kenmerken:

  • Capaciteit van maximaal 4.000 liter
  • Nauwelijks temperatuurontwikkeling tijdens het mengen
  • Hoge mengnauwkeurigheid
  • Mogelijkheid om vloeistoffen toe te voegen
  • RVS 316L
  • Sanitaire schroef en restloze uitloop

Na menging wordt het product over een roterende zeef rechtstreeks afgevuld in big bags. Metaaldetectie is daarbij vanzelfsprekend.

 

Verpakkingen kleiner dan big bags? Wij beschikken over zeer uitgebreide mogelijkheden om het product vervolgens af te vullen in een grote variëteit aan B2B en B2C verpakkingen (vanaf 200 gram).

 

Meer weten over de conische menger of alle andere mogelijkheden van Driessen United Blenders? Ons sales team staat voor u klaar.

 

Hans Lansink - 06 46 756 657 - h.lansink@dub.nl

Rob Lurvink - 06 50 290 180 - r.lurvink@dub.nl

 

of via het contactformulier