Afbeelding bij artikel
Stuwstraalmenger
12 August 2021

Uitgelicht: 30.000 liter menginstallatie voor vloeistoffen

Body tekst

Onze grootste menginstallatie voor het mengen van vloeistoffen heeft een capaciteit van 30.000 liter. Deze installatie wordt ingezet voor een grote variëteit aan producten.

 

Ystral Stuwstraalmenger

De menginstallatie is uitgerust met twee Ystral stuwstraalmengers. Deze werken volgens het rotor-stator principe. De rotor-stator genereert een vloeistofstroom die is gericht op de bodem van de tank. De vloeistofstroom splitst zich op de bodem van de tank en creëert een opwaartse stroom via de wanden.

De menginstallatie heeft de volgende kenmerken:

  • Vloeistoffen verwarmen tot 75 graden Celsius
  • CIP installatie
  • Gekoppeld aan een demiwater reservoir (UV gefilterd)

 

Koppeling naar dispergeerpomp

Een Ystral Conti-TDS dispergeerpomp is gekoppeld aan de menginstallatie. Met behulp van de dispergeerpomp kunnen poeders opgelost worden in vloeistof.

Poeders kunnen rechtstreeks gedoseerd worden vanuit bigbags of zakgoed. Vervolgens belanden de poeders in een vacuüm stroming. Doordat de dispergeerpomp in lijn staat met de menginstallatie wordt luchtinslag geminimaliseerd.

 

vloeistoffen Afvullen

Na afloop van het mengen kan de vloeistof direct afgevuld worden in tankwagens, IBC’s of drums. Tussen de menger en de afvulinstallatie is standaard een GAF filter geïnstalleerd. Afvullen in consumentenverpakking is ook geen probleem. Op een van onze andere lijnen hebben wij mogelijkheden vanaf 25ml tot flessen of jerrycans.

 

Meer weten over het mengen en verpakken van vloeistoffen? Ons sales team staat voor u klaar.

 

Hans Lansink - 06 46 756 657 - h.lansink@dub.nl

Rob Lurvink - 06 50 290 180 - r.lurvink@dub.nl

 

of via het contactformulier