Tekst

our equipment

Verpakken en ompakken

Het verpakken is vaak een logische vervolgstap na het mengen. Ompakken verzorgen wij uiteraard ook als losse dienst. Nagenoeg van en naar iedere verpakking biedt Driessen United Blenders een oplossing. Vloeistoffen van 50 ml tot 24.000 liter bulklading en poeders van 100 gram verpakkingen tot 24.000 kg siloladingen.

Media
afvulinstallatie voor bulkwagens
Tekst

Afvulinstallatie voor bulkladingen (Dino)

Voor het afvullen van poeders in bulk- en silowagens heeft Driessen United Blenders geïnvesteerd in een zogenaamde Dino. Poeders kunnen gedoseerd worden vanuit big bag of zakgoed. In lijn is standaard een 5 mm zeef en een magneet geplaatst.

 • Verpakking: Bulk- en silowagens
 • Extra’s: 5 mm zeef, 11000 Gaus magneet
Tekst

Afvulinstallatie voor consumentenverpakkingen

Onze afvulinstallatie voor potten, emmers en sta-zakken biedt een complete oplossing voor het afvullen van poeders. Verpakkingen worden in lijn gelabeld en automatisch afgevuld onder e-gewicht. Doppen worden  semi-automatisch gesloten, waarna handmatige plaatsing in omdozen.

 • Verpakking: Potten, emmers, stazakken 200 gram tot 10 kg
 • Extra’s: In lijn printen en etiketteren, afvullen onder e-gewicht, metaaldetectie.
Media
Afvulinstallatie voor potten
Media
Afvulinstallatie voor Bulk Verpakkingen
Tekst

Afvulinstallatie voor Bulk Verpakkingen

Onze volledige opstelling voor bulkverpakkingen kan worden ingezet als logische stap na het mengen of als zelfstandige dienst op zich. De installatie vult poeders af vanuit big bags via een AZO rotatiezeef en verpakt ze vervolgens in de juiste big bags, zakken, dozen of drums.

 • Verpakking: big bags, zakken, dozen of drums.
 • Extra’s: monstername, metaaldetectie en zeven.
Tekst

Arodo automatische afvulinstallatie

Voor het kostenefficiënt verpakken van grote runs (>10 ton) in plastic of papieren zakken van 10 tot 25 kilo, investeerde Driessen United Blenders in een volautomatische Arodo afvulinstallatie. De installatie is voorzien van een inline zeef en staat opgesteld in combinatie met een volautomatische palletiseerinstallatie welke geschikt is voor diverse palletafmetingen.   

 • Verpakking: Zakken 10 tot 25 kg.
 • Capaciteit: 240 zakken per uur.
 • Extra’s: Automatische ontluchting, automatische monstername, afsnijden zaklengte, sealen, stikken en/of crêpen.
Media
Arodo automatische afvulinstallatie
Media
Semi automatic afvul- en sluitinstallatie
Tekst

Semiautomatische afvul- en sluitinstallatie

Voor het vullen van een grote diversiteit aan zakken vanuit big bags investeerden we in onze zelf ontwikkelde semiautomatische afvullijn met AZO Rotatiezeef, metaaldetectie en Arodo impulssealer.

 • Verpakking: zakken van 5 tot 25 kg (incusief bag in box).
 • Extra’s: In lijn zeven en metaaldetectie, etiketteren en lucht reiniging van de sealnaad. Zakken sluiten via Arodo heatseal met een bereik van 110°C tot 190°C, stikken en crêpen.
Tekst

“Onder niveau” afvulinstallatie voor stoffende poeders

Speciaal voor het probleemloos afvullen van hygroscopische, lichte en stoffende poeders in zakken van 5 tot 25 kilo stellen we onze “onder niveau” afvullijn beschikbaar. Via een geavanceerde doseertechniek vullen we zakken stofvrij vanaf de bodem. Voor een probleemloze sluiting van de verpakking, reinigen we de sealzone eerst met lucht.   

 • Verpakking: Zakken en bag in box van 5 tot 25 kg.
 • Extra’s: In lijn zeven, zakken sluiten via Arodo heat seal, stikken of crêpen. Automatische reiniging van de sealzone met lucht.
Media
“Onder niveau” afvulinstalltie voor stoffende poeders
Media
Rovema vorm vul sluit installatie
Tekst

Rovema vorm vul sluit installatie

Onze Rovema VVS installatie voor het nauwkeurig doseren en verpakken van poeders, korrels, vlokken en granulaten in zakken uit PE (Poly- Ethyleen) of laminaatfolie. Klein verpakkingen, verpakken we in handzame omdozen. Sluiten geschiedt met impulsseal.

 • Verpakking: Pillow bags en block bottom bags van 500 gram tot 15 kg.
 • Extra’s: bedrukking op folie en checkweging, heat- en impuls sealen.
Tekst

Vloeistof afvulinstallatie voor bulk (B2B) verpakkingen

Driessen investeerde in een voedselveilige verpakkingslijn waarmee vloeistoffen rechtstreeks vanuit vrachtwagens afgevuld worden in IBC’s en drums en vice versa. We kunnen de inhoud van tankwagens voorverwarmen om de viscositeit van vloeistoffen voor het verdere proces te optimaliseren.

 • Verpakking: IBC, drums, vrachtwagens en vice versa.
 • Uitvoering: RVS 316L transportleidingen.
 • Extra’s: Verpakken vanuit en naar (voorverwarmde) tankwagens, CIP cleaning, 5 micron GAF filter bij ontvangst en voor verpakken.
Media
Vloeistof afvulinstalltie voor bulk (B2B) verpakkingen
Media
Vloeistof afvullijn voor consumentenverpakkingen
Tekst

Vloeistof afvullijn voor consumentenverpakkingen

Onze complete afvullijn vult flessen en potten hygiënisch inclusief etikettering en eventuele tamper-evident (neck sleave). We kunnen verpakken onder gemodificeerde atmosfeer door het toevoegen van stikstof. Klein verpakkingen, verpakken we handzaam in omdozen.

 • Verpakking: Flessen, flesjes, potten en potjes van 50 ml tot 6000 ml.
 • Uitvoering: Complete verpakkingslijn inclusief etikettering, 8 kops Stoppil afvulmachine, stikstof toevoegen, doppensluiter, tamper-evident en sleave machine.
 • Capaciteit: tot 2.400 units per uur.
 • Extra’s: CIP cleaning, verpakken onder stikstof, in lijn codering.
Tekst

 

our equipment

Driessen United Blenders investeert al een halve eeuw in een uitgebreid assortiment aan machines en apparaten voor het mengen, roeren en verpakken van poeders en vloeistoffen. Daarmee bouwen we voor elk product de meest geschikte productielijn.

 

overzicht machinepark