Tekst

our services

Poeders en vloeistoffen in elke denkbare combinatie

Driessen United Blenders mengt poeders en vloeistoffen in elke denkbare combinatie, we extruderen, breken, zeven, controleren, verpakken en verzorgen de complete opslag en logistiek van uw grondstoffen en eindproducten.

 

Neem contact op

Tekst

Mengen & roeren

Driessen United Blenders mengt droge en vloeibare grondstoffen in elke denkbare combinatie voor de levensmiddelenindustrie.

We mengen poeders met poeders, vloeistoffen met vloeistoffen en vloeistoffen met poeders (en vice versa). Door onze uitgebreide kennis en ervaring met roeren en mengen weten we raad met complexe producteigenschappen zoals delicate, klevende, pasteuze, instabiele en segregatie gevoelige grondstoffen. We selecteren de beste technieken uit ons eigen assortiment doseerders, nautamengers, lintmengers, paddlemengers en stuwstraalmengers. We analyseren en controleren frequent in ons eigen lab. Zo bent u zeker van het juiste resultaat. Of het nu gaat om kwaliteit, kosten of efficiency.

Media
Verticale lintmenger
Tekst

Afvullen, ompakken en verpakken

Afvullen, wegen, ompakken en verpakken. Als zelfstandige dienst of als onderdeel van een compleet productieproces.

Driessen United Blenders verpakt alle soorten poeders, korrels, granulaten en vloeistoffen naar verpakkingen van 200 gram tot 25.000 kilo. Ongeacht de aanvoerverpakking, verpakken we uw product in alle type zakken, flesjes, potten, rondkarton, drums, IBC’s, bigbags of tankwagens. Dit alles in een gecontroleerde omgeving en met een keur aan sluitingstechnieken. We kunnen onze eigen neutrale verpakking inzetten of een verpakking die door u is aangeleverd.

Als specialist in verpakken, adviseren en organiseren we natuurlijk graag de meest geschikte verpakking voor uw product. Praktisch, in uw eigen huisstijl en met de uitstraling die het best past bij uw product of bedrijf.   

Media
Breken, zeven en het free flowing maken
Tekst

Breken, zeven en het free flowing maken

Mengen en afvullen worden vaak gecombineerd met breken, zeven en het free flowing maken van producten. Zo bent u verzekerd van de juiste producteigenschappen voor een volgende processtap. Afhankelijk van uw product en de gestelde eisen bieden wij de beste techniek. We hebben schud-, centrifugaal- en compacte trilzeven met een zeer hoge capaciteit om verontreinigingen te verwijderen, te ontstoffen of in maximaal 4 fracties te scheiden.

We hebben jarenlange ervaring en speciale technieken voor het free flowing maken van producten. Zonder te malen, maken we hard geworden of samengeklonterde producten weer free flowing om ze ongestoord verder te kunnen verwerken.

Tekst

Extruderen

Ons zusterbedrijf Driessen Food Extrusion extrudeert grondstoffen in uw opdracht tot krokante granen, knapperige koekstukjes, proteïnechips of coatings. Met behulp van onze geavanceerde extrusiesystemen, onze drogers, koelers, muticrackers en zeven, ontwerpen we modulair de meest ideale extrusielijn voor uw product. Zo variëren we moeiteloos in samenstelling, formaat, smaak en textuur.

Media
Extruder
Media
Sampleschroef Arodo
Tekst

Monsterneming

Vaak zien de klanten van Driessen United Blenders hun eigen producten niet. Wij zijn dan het extra paar oren en ogen voor onze relaties. Monsterneming van binnenkomende grondstoffen is daarbij belangrijk. De uitgangspunten voor een goede productie worden hiermee bewaakt. Samen met U wordt een monster- en beoordelingsplan vastgelegd. Dit wordt vervolgens uitgevoerd door onze getrainde QC medewerkers. 

Enkel als de kwaliteit van een grondstof volgens afspraak is, wordt deze vrijgegeven voor productie. Evenzo wordt het eindproduct alleen verzonden als de kwaliteit van het monster volgens afspraak is. Monsters bewaren wij minimaal gedurende de houdbaarheidsperiode van het product conform wet- en regelgeving. 

Naast onze eigen beoordelingen kunnen uiteraard monsters naar u, uw klant of een (geaccrediteerd) laboratorium naar keuze verzonden worden. Driessen United Blenders werkt samen met een groot aantal erkende partners op het gebied van microbiologisch of chemisch onderzoek.

Media
metaaldetectie
Tekst

Metaaldetectie

Metaaldetectie is een logische stap in elk productieproces. De uitdaging ligt in de betrouwbare uitvoering ervan. Driessen United Blenders biedt adequate metaaldetectie en magneten om ijzerhoudende en niet ijzerhoudende metalen op te sporen en te verwijderen. Dankzij onze modulair opgezette productielijnen, kan metaaldetectie op elk gewenst moment in het productieproces worden ingezet.