Tekst

our equipment

Zeven, breken en het free flowing maken

Een product beschikt niet altijd over de juiste fysische eigenschappen voor de gewenste toepassing. Of het nu gaat om het verlagen van de viscositeit, het scheiden in fracties of het verkleinen van de grootte van het product, Driessen United Blenders beschikt over een keur aan apparatuur om u van dienst te zijn.

Media
Multicracker AC 200
Tekst

Multicracker AC 200

Driessen United Blenders biedt de mogelijkheid om geëxtrudeerde producten traploos te verkleinen via gepatenteerde kraakschijven. De innovatieve snijgeometrie creëert snel, uiterst uniforme vormen en afmetingen. Omdat er tijdens het kraken geen warmte ontstaat, behouden producten hun vocht, smaak en voedingswaarde en ontstaat er nauwelijks uitval. De Multicracker zetten we veelvuldig in, in combinatie met onze fractioneerinstallatie.

  • Capaciteit: 2 ton per uur
  • Uitvoering: RVS 316L, traploos instelbaar.
Tekst

AZO RVS Rotatiezeef

Onze robuuste AZO rotatiezeven kunnen we in elke fase van het productieproces inzetten om grondstoffen te zeven of klonten te breken. Onze rotatiezeven zijn natuurlijk ook als autonome dienst beschikbaar.

  • Uitvoering: RVS 316L rotatiezeef met standaard maaswijdte van 1, 2 en 4 mm.
  • Extra: Zeven met maatwerk maaswijdtes op aanvraag leverbaar.
Media
AZO RVS Rotatiezeef
Media
Fractioneer installatie
Tekst

Fractioneer installatie

Onze fractioneerinstallatie scheidt producten in maximaal vier verschillende nauwkeurig bepaalde fracties via onze hoog frequent, driedeks AMKCO RVS zeef. Onze fractioneerinstallatie wordt veelvuldig ingezet in combinatie met onze Multicracker.

  • Capaciteit:  1500 kg per uur
  • Uitvoering:  Hoge capaciteit, zelfreinigende, driedeks AMKCO RVS zeef.
  • Extra: De fractioneer installatie functioneert met zowel standaard zeven als op maat te leveren zeven.
Tekst

Hot room

Soms is het voor verdere verwerking nodig om vloeistoffen freeflowing te maken. In onze hotroom van 400m3 kunnen wij de viscositeit van vloeistoffen verlagen middels een gecontroleerde verwarming tot 80 graden. De hotroom is ook geschikt om producten te hygiëniseren.

  • Capaciteit: 60 pallets , 400 m3
  • Uitvoering: monitoring via 12 sensoren, automatische datalogging
  • Extra: in house laboratoriumonderzoek en rapportage
Media
Hot room equipment
Tekst

 

our equipment

Driessen United Blenders investeert al een halve eeuw in een uitgebreid assortiment aan machines en apparaten voor het mengen, roeren en verpakken van poeders en vloeistoffen. Daarmee bouwen we voor elk product de meest geschikte productielijn.

 

overzicht machinepark